Potrzebujemy siebie nawzajem

W tym roku Jarosławiec nad morzem stał się bazą wypadową dla wielu wyjazdów organizowanych przez Legionowskie Stowarzyszenie Amicus. W dniach 10 - 13 lipca 2017 roku grupa 45 dzieci z Legionowa wraz z wychowawcami przebywała w urokliwym miejscu położonym w środkowej części naszego bałtyckiego wybrzeża. Ośrodek "Bryza Morska" w Jarosławcu otworzył swe podwoje dla podopiecznych zadania "Potrzebujemy siebie nawzajem". Młodzi ludzie, od samego początku swego pobytu poczuli się jak przysłowiowe ryby w wodzie! W czasie pobytu dzieci spędzały czas na plaży, zażywały kąpieli morskich i słonecznych, grały w piłkę, budowały zamki z piasku oraz puszczały latawce. Ale wyjazd to również zwiedzanie! Podopieczni odwiedzili między innymi Darłowo, Koszalin i Ustkę, odbyli rejs statkiem pirackim oraz doskonale się bawili w aquaparku. Wspaniałych przeżyć i wspomnień dostarczyła również gra terenowa zorganizowana w "Wiosce Hobbitów". Cały ten czas wpłynął bardzo pozytywnie na młodych ludzi. Wychowawcy bardzo wiele czasu poświęcali na rozmowy z podopiecznymi, by dzięki temu lepiej poznać ich kłopoty i problemy, by lepiej poznać ich osobowość, by wyłuskać młode talenty, którym należy poświęcić jeszcze więcej uwagi. Cała ta wiedza będzie bardzo przydatna podczas realizacji następnych zadań. Dziękujemy Gminie Miejskiej Legionowo za współuczestniczenie w organizacji tego wyjazdu!