Legionowskie Stowarzyszenie AMICUS wyróżnione i nagrodzone przez Marszałka Województwa Mazowieckiego i Małżonkę Prezydenta R.P.

Legionowskie Stowarzyszenie AMICUS w ostatnim czasie zostało zauważone i nagrodzone prestiżowymi nagrodami. W czerwcu w czasie jubileuszu 15-lecia istnienia stowarzyszenia Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik przyznał stowarzyszeniu medal pamiątkowy Pro Masovia za wybitne zasługi oraz całokształt działalności na rzecz województwa mazowieckiego. 07 listopada podczas Gali finałowej II edycji konkursu "Razem dla Seniorów" pod honorowym patronatem Małżonki Prezydenta R.P. Agaty Kornhauser-Dudy, która odbyła się w Pałacu Prezydenckim w Warszawie AMICUS zdobył 3 miejsce w kategorii "Dla Seniora". Kategoria ta dotyczyła wszystkich zadań jakie podejmuje się z myślą o dobru i polepszeniu komfortu życia naszych seniorów.
Nagrodę odebrał Prezes Zarządu Legionowskiego Stowarzyszenia AMICUS ks. prał. Tomasz Chciałowski z gronem delegacji stowarzyszenia.

Artykuł na stronie Kancelarii Prezydenta