Mazowiecka Spartakiada Osób Niepełnosprawnych

15 października 2021 roku na terenie naszej parafii odbyła się Mazowiecka Spartakiada Osób Niepełnosprawnych zorganizowana przez Legionowskie Stowarzyszenie Amicus. W spartakiadzie udział wzięły osoby niepełnosprawne z Legionowa oraz powiatów okolicznych nie zabrakło również gości z Warszawy a nawet z Siedlec. W sumie skakało, biegało, grało w piłkę oraz uprawiało inne dyscypliny sportowe około 80 zawodników. Oczywiście Spartakiada to nie tylko zmagania sportowe. Jak powszechnie wiadomo wysiłek sprzyja wzrostowi apetytu dlatego też, dla naszych sportowców oraz ich opiekunów przygotowano kiełbasę z grilla, grochówkę, pizzerinki oraz inne przekąski a na łasuchów czekały stoiska z prażoną kukurydzą, watą cukrową i słodkimi bułeczkami. Imprezę poprowadzili trenerzy z legionowskiej Areny z panem Michałem Kobrzyńskim na czele. Wśród zaproszonych gości znalazł się między innymi Prezydent Miasta Legionowo Pan Roman Smogorzewski oraz Wicestarosta Powiatu Legionowskiego Pan Konrad Michalski. Wszystkich przybyłych powitał serdecznie Prezes Zarządu Legionowskiego Stowarzyszenia Amicus ksiądz Tomasz Chciałowski a po zakończeniu zawodów sportowych oraz po wręczeniu medali dla zwycięzców oraz dyplomów i nagród dla wszystkich uczestników również podziękował za udział w imprezie i w ten sposób Mazowiecka Spartakiada Osób Niepełnosprawnych przeszła do historii a my, już teraz zapraszamy za rok!

Galeria zdjęć - 1
Galeria zdjęć - 2